Novosti - arhiva

mapa25. maj 2011.
NOVO SEDIŠTE IRVAS-a je na Bul. Nikole Tesle 17, lokal 4 (naselje Stevan Sinđelić, lamela 11, blizu Elektronskog Fakulteta).

 


5-6. novembar 2010.
infotel2010IRVAS je bio jedan od izlagača na sajmu informatike INFOTEL 2010, koji se održao 5. i 6. novembra 2010. godine, u Domu vojske Srbije.


3. novembar 2010.
ictforum2010U okviru ICT Foruma 2010. , Ljubiša Jovev, direktor IRVAS-a, održao je predavanje na temu Informatički izazovi Integrisanog sistema za daljinsko merenje i kontrolu potrošnje i naplatu električne energije.

 


Januar 2010.
U okviru MEGA programa za podsticaj ekonomskom razvoju opština, koji je pod pokroviteljstvom USAID organizovao The Urban Institute, IRVAS je pobedio na tenderima za izradu web prezentacije grada Kruševca i opština Preševo i Medveđa.


Jun 2010.
Akcija CARIVA
- Akcija se odnosi na Cariva galanteriju (prekidač krem boje i šuko utičnica krem boje).


Jun 2010.
Akcija KOPOS kanalice
- Akcija se odnosi na četiri vrste kanalica.


30. april 2009.
IRVAS je završio isporuku i instalaciju opreme koju je donirala Vlada Republike Italije medicinskim ustanovama i gimnazijama u Srbiji.


23. april 2009.
IRVAS kreirao web sajt kanadske neprofitne organizacije TRDR, koja se bavi prikupljanjem informacija o pacijentima na klinikama za lečenje obolenja bubrega.


1. april 2009.
IRVAS kreirao web sajt opštine Boljevac. Sajt je kreiran pomoću CMS-a i posetiocima nudi obilje informacija i funkcija.


29. decembar 2008.
Sajt grada Leskovca, koji je realizovao IRVAS International, proglаšеn је nеdаvno zа nајbolji sајt u konkurеnciјi intеrnеt prеzеntаciја 11 grаdovа i opštinа u Srbiјi.


15. jun 2008.
IRVAS kreirao web sajt grada Leskovca. Sajt je kreiran pomoću CMS-a i posetiocima nudi obilje informacija i funkcija.


25. maj 2008.
IRVAS kreirao web sajt preduzeća Cynk-Mal d.o.o. Aleksinac .


9. novembar 2007.
Na drugom međunarodnom sajmu Investexpo na Novosadskom sajmu IRVAS International dobio diplomu sa zlatnom medaljom Novosadskog sajma za proizvod Internet portal za promet nekretnina bez posrednika i provizije ProdamSam.


30. mart 2007.
IRVAS kreirao Web prezentaciju Generalnog konzulata Republike Srbije u Torontu. Prezentacija je bazirana na modernoj tehnološkoj platformi koja pruža bogatstvo informacija, prevashodno iz konzularno-pravne oblasti kao i niz informacija iz Republike Srbije.


29-30. novembar 2006.
U okviru ICT Foruma 2006 koji je održan u Regionalnoj privrednoj komori Niš, IRVAS održao prezentaciju "Rexx DOCUMENTUM sistem i integracija sa drugim informacionim sistemima".


7- 10. novembar 2006.
Na 15. međunarodnom sajmu informatike u Novom Sadu IRVAS predstavio deo svojih rešenja i opreme.


15. septembar 2006.
Broj našeg Fax-a je promenjen sa 355-702 na 255-702.


5 - 9. jun 2006.
Promo akcija: Acer Notebook + DDR SDRAM memorija!!! Kupovinom notebook računara serije TravelMate i Aspire po promotivnoj ceni, dobijate i 256MB DDR SDRAM memorije!


9. novembar 2005.
IRVAS International održao promociju proizvoda renomiranog japanskog proizvođača Kyocera. Promocija je održana u prostorijama Media Centra Niš.


10. septembar 2005.
Kyocera štampači i višenamenski uređaji u ponudi IRVAS-a:
ECOteh, generalni distributer Kyocera proizvoda za SCG, potpisao ugovor sa IRVAS-om za plasman i servisiranje Kyocera štampača i višenamenskih uređaja.


1. mart 2005.
Proširen Beowulf cluster na Institutu za Fiziku, konfiguracija sada sadrži:
- 64+2 Xeon 2.8 GHz procesora,
- 37 GB RAM, 1,5 TB Hdisk.


IRVAS dobio DIPLOMU Regionalne privredne komore Niš
Na skupštini Regionalne privredne komore Niš, 23.12.2004., dodeljena priznanja najuspešnijim privrednim subjektima i pojedincima niškog regiona. IRVAS International je dobio ovo priznanje za sektor ICT-a.


3.- 4. novembar 2004.
U okviru ICT Foruma 2004 koji je održan u Regionalnoj privrednoj komori Niš, IRVAS International prezentovao svoja rešenja.


5.- 7. maj 2004.
IRVAS International jedan od sponzora seminara BIS 2004 - Bibliotečki informacioni sistemi. Seminar je održan u hotelu Radon, Niška Banja, u periodu od 5. - 7. maja 2004.


6. april 2004.
IRVAS International je na Institutu za Fiziku, u Laboratoriji za primenu računara u nauci, pustio u rad još jedan Beowulf cluster - PARADOX.


5. septembar 2003.
Na Elektronskom Fakultetu u Nšu, uz prigodnu svečanost kojoj su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik Niša i predstavnik donatora - prof. sa univerziteta Ilmenau, IRVAS International pustio u rad Beowulf klaster ANDROMEDA.


15. decembar 2002.
IRVAS je uvrstio u svoju ponud DESKnote prenosni računar.


27. novembar 2002.
U Danas-ovom dodatku com_medi@ objaljen članak o Beowulf klasteru.


22. oktobar 2002.
U organizaciji Odbora za Informaciono Komunikacione Tehnologije RPK Niš, IRVAS International održao predavanje na temu "Internet prodajni centri - teorija i praksa". U okviru predavanja demonstrirano i IRVAS-ovo E-commerce rešenje.


17. maj 2002.
U Saveznom Hidrometeorološkom Institutu (www.meteo.rs) održana je prezentacija Beowulf klastera koji je IRVAS International u saradnji sa Institutom za fiziku instalirao u SHMZ-u.
Ovo je prva realizacija ovakve paralelne arhitekture u Jugoslaviji a koristiće se za numeričku prognozu vremena.


13. februar 2002.
IRVAS International dobio Panduitov sertifikat "Registered Installation Company", no. YU/EXC/525.


1. mart 2001.
Počeo sa radom regionalni Internet centar Medianis.
Medianis je zajednički projekat firmi IRVAS, Pogled i Markom Systems International Inc.


14. novembar 2000.
Pogled Telekomunikacije i IRVAS International sklopili sporazum o saradnji na izgradnji zajedničkog Internet providing centra.


1. septembar 2000.
IRVAS i Markom Systems International Inc. sklopili dogovor o učešću u izradi specifičnih Internet rešenja koje Markom plasira na kanadsko tržište.

Diploma RPK Niš

diploma

Na skupštini Regionalne privredne komore Niš, 23.12.2004., dodeljena priznanja najuspešnijim privrednim subjektima i pojedincima niškog regiona. IRVAS International je dobio ovo priznanje za sektor ICT-a.

IRVAS u društvu odabranih

oecds

IRVAS International u grupi od 17 informatičkih preduzeća iz Srbije koje je Pakt za stabilnost jugoistočne Evrope uvrstio u svoju publikaciju "Pregled sektora informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji sa profilima odabranih preduzaća".

Diploma Novosadskog sajma

diploma

Na drugom međunarodnom sajmu Investexpo na Novosadskom sajmu IRVAS International dobio diplomu sa zlatnom medaljom Novosadskog sajma za proizvod Internet portal za promet nekretnina bez posrednika i provizije ProdamSam.

Štampači, računarska i mrežna oprema, IP kamere...

PREZENTACIJE I IZLAGANJA

  • QDITA for mobile eLearning
  • Clustering of learning objects for different knowledge levels as an approach to adaptive e-learning based on SCORM and DITA
  • An eco-system for adaptive e-learning
  • Learning content development process based on DITA learning objects and different knowledge levels
  • Online course visual experience formation QDITA for mobile eLearning
  • Open Source alternative
  • XML – arhitektura za dizajn, pisanje i upravljanje edukativnim sadržajem

Detaljnije...

Foto galerija